020 2440 345

Continuïteit creëren in krimpende markt

Sinds 2012 is XLCASA de makelaar van Nederland waarbij huizenbezitters zelf hun makelaars pakket samen kunnen stellen of volledig ontzorgd kunnen worden. Korte lijnen en het snelle verkooptraject zijn de reden voor de meer dan 2000 woningen die sinds dankzij XLCASA van eigenaar zijn gewisseld.

-44%

Kosten

+1119%

ROAS

+21%

Aanvragen

De uitdaging

Veel aanpassingen in krimpende markt.

De uitdaging voor XLCASA lag in het rendabel houden van de campagnes ondanks de stijgende CPC’s en verandering van kopersmarkt naar verkopersmarkt. Tijdens onze samenwerking is ook de website gewisseld naar een nieuw CMS systeem en verschillende proposities zijn getest.

De oplossing

Op zoek naar onderscheidend vermogen.

Voor XLCASA hebben we alle beschikbare data geanalyseerd om tot een concrete doelgroep te komen die we via Google Ads kunnen bereiken. Onze focus werd verlegd naar de presterende locaties en locaties met potentie. Tevens hebben we een analyse gemaakt van de concurrenten, hun USP’s en de mogelijkheden van XLCASA. Omdat het verkopen van een woning een complexe zaak is hebben we tot slot remarketing ingezet om merkbekendheid te stimuleren.

Tot slot hebben we ook analyses gedraaid op de organische vindbaarheid, tracking en algemene gebruikersvriendelijkheid van de site zodat XLCASA de website kon verbeteren.

Het resultaat

Meer aanvragen voor een kleinere investering.

De inspanningen van ons team en dat van XLCASA werd beloond door een toename in waardevolle aanvragen (+21%) waardoor de return on ad spend steeg met 1119%. Doordat we onze vier pilaren hebben gebruikt waren we ook in staat om de kosten met 44% te verminderen.

De samenwerking

Flexibiliteit en de wil om te winnen.

Sinds 2018 werken wij aan de campagnes van XLCASA met veel plezier, geen jaar is hetzelfde. Doordat de huizenmarkt continu veranderd en XLCASA zich heel flexibel opstelt in de propositie creëert dat vele kansen. Het zorgt er ook voor dat wij vele invalshoeken konden toepassen en uitproberen. Het is als Ads Specialist heel fijn als een ondernemer zeer betrokken is en de wil heeft om te verbeteren. Dat is zeker bij XLCASA het geval. Alles is bespreekbaar waardoor we mooie resultaten hebben geboekt en nog lang niet klaar zijn met de samenwerking.

  • Koffie
  • Brainstorm
  • Audit

Ontdek of wij jou ook kunnen helpen

Méér resultaat met een lopende campagne of is het tijd voor iets nieuws? Kom in contact met ons en ontdek hoe wij jouw doelstellingen kunnen behalen.

Klaar om samen te groeien?