Case: XLCASA

Ontdek hoe onze samenwerking is verlopen en welke resultaten er zijn behaald.

44% lagere kosten

1119% stijging in ROAS

21% meer aanvragen

Klant

XLCASA.nl

Expertises

Search & Display

Activiteiten
  • Strategiebepaling account
  • Opzetten nieuwe campagnes
  • Optimaliseren van huidige campagnes
Kwalitatief resultaat
  • Doelgroep bepaling
  • Lagere kosten
  • Hogere return on ad spend
logo-xlcasa-klant-ads-specialisten
Over XLCASA

Sinds 2012 is XLCASA de NVM Makelaar van Nederland waarbij huizenbezitters zelf hun makelaars pakket samen kunnen stellen. Geen courtage, korte lijnen en het snelle verkooptraject zijn de reden voor de meer dan 1800 woningen die sinds dankzij XLCASA van eigenaar zijn gewisseld.

De uitdaging

De uitdaging voor XLCASA lag in het rendabel houden van de campagnes ondanks de stijgende CPC’s en verandering van kopersmarkt naar verkopersmarkt. Tijdens onze samenwerking is ook de website gewisseld naar een nieuw CMS systeem en verschillende proposities zijn getest. 

Oplossing

Voor XLCASA hebben we alle beschikbare data geanalyseerd om tot een concrete doelgroep te komen die we via Google Ads kunnen bereiken. Onze focus werd verlegd naar de presterende locaties en locaties met potentie. Tevens hebben we een analyse gemaakt van de concurrenten, hun USP’s en de mogelijkheden van XLCASA. Omdat het verkopen van een woning een complexe zaak is hebben we tot slot remarketing ingezet om merkbekendheid te stimuleren.

Tot slot hebben we ook analyses gedraaid op de organische vindbaarheid, tracking en algemene gebruikersvriendelijkheid van de site zodat XLCASA de website kon verbeteren.

De Samenwerking

Sinds 2018 werken wij aan de campagnes van XLCASA met veel plezier, geen jaar is hetzelfde. Doordat de huizenmarkt continu veranderd en XLCASA zich heel flexibel opstelt in de propositie creëert dat vele kansen. Het zorgt er ook voor dat wij vele invalshoeken konden toepassen en uitproberen. Het is als Ads Specialist heel fijn als een ondernemer zeer betrokken is en de wil heeft om te verbeteren. Dat is zeker bij XLCASA het geval. Alles is bespreekbaar waardoor we mooie resultaten hebben geboekt en nog lang niet klaar zijn met de samenwerking.

Contact

Benieuwd naar andere cases?