Case: Mobiel.nl

Ontdek hoe onze samenwerking is verlopen en welke resultaten er zijn behaald.

Websitebezoekers +66%

Transacties +82%

Bruto winst +123%

Expertises

Search, Shopping & Video

Activiteiten
  • Verbetering van campagne resultaten
  • Onboarding new hire
  • Training junior naar medior
Kwalitatief resultaat

De twee trainees kunnen:

  • Zelfstandig campagnes bouwen
  • Optimaliseren naar een hoger rendement
  • Nieuwe kansen spotten
  • Rapporteren richting directie
  • Geheel zelfstandig het gehele spectrum van Google Ads beheren op medior niveau
Over Mobiel.nl

Mobiel.nl is dé plek waar je op een slimme manier zelf de keuze maakt voor je nieuwe telefoon, abonnement met smartphone of sim only abonnement. Hier kun je simpel het aanbod vergelijken en kopen van alle grote telefonie aanbieders, zoals KPN, Vodafone, Hollandsnieuwe en T-mobile.

De Uitdaging

Een tekort aan ervaren specialisten met bijbehorende kennis en kwalitatieve campagne optimalisatie. Dit zorgde voor te hoge advertentiekosten en te lage opbrengsten. Door een gebrek aan kwalitatieve rapportagemomenten en inzicht in de voortgang van de campagnes, had de directie het gevoel geen grip te hebben op de groei van het SEA team en Google Ads campagnes. 

Naast het verbeteren van de Google Ads campagnes en resultaten was er een grote behoefte aan het bijscholen van het SEA team en het verbeteren van de strategische en praktische kennis. 

Oplossing

De performance campagnes via Search en Shopping zijn slimmer ingezet door de structuur en advertenties te verbeteren, targeting uit te breiden en gebruik te maken van slimme geautomatiseerde biedstrategieën.

Dit heeft in een korte tijd gezorgd voor een aanzienlijke stijging in kwalitatieve websitebezoekers en verkopen. Belangrijk detail hierbij was de KPI kosten per verkoop. Door focus te leggen op deze KPI hebben we de brutowinst weten te verhogen en nieuwe klanten weten te werven tegen de juiste kosten. 

Daarnaast is een nieuwe werknemer zonder enige Google Ads ervaring onboard en getraind tot een volwaardig junior marketeer. De huidige Google Ads marketeer is van Junior richting

Medior niveau getraind. Het team en de processen zijn volledig ingericht om zelfstandig te kunnen werken, de voortgang te bewaken en de groei van de campagnes te waarborgen.

De Samenwerking

De samenwerking met Maarten (marketing directeur) ervaren wij als zeer prettig en effectief. 

Door de vrijheid en het volledige vertrouwen die hij ons heeft gegeven in het uitvoeren van onze expertise, hebben we snel stappen kunnen maken in het verbeteren van het resultaat. 

Open communicatie, vertrouwen en korte lijnen zijn wat ons betreft de sleutelwoorden voor het succes van onze samenwerking. 

Het opleidingstraject met de twee SEA trainees is soepel verlopen door hun inzet en de fijne band die we in korte tijd met elkaar hebben kunnen opbouwen. Tot slot hebben Thomas en Lucas (directeuren mobiel.nl), in 20 jaar tijd een fijne bedrijfscultuur weten te creëren waardoor het werken op locatie ook voor ons als interim SEA specialisten erg prettig was. 

Contact
De Ads Specialisten hebben Mobiel.nl en mij erg geholpen met het verbeteren en professionaliseren van onze SEA strategie. Zij beheersen het vak en zijn in staat om dit op een fijne en heldere manier te delen. Dit heeft geleid tot een flinke groei in orders en een daling van de kosten. Een mooi resultaat. Om de voortgang te bewaken, zijn onze SEA medewerkers getraind en met een flinke dosis kennis achtergelaten.
Maarten Roomer Marketing Director
Super advies en training gekregen op gebied van SEA met ditto resultaten! Sam en Sacha hebben veel kennis en zijn altijd op de hoogte van de laatste ins en outs.
Coen SEA specialist Mobiel.nl
Sam & Sacha hebben een constructieve en winstgevende bijdrage geleverd aan onze SEA campagnes. Ze zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en zien mede daardoor nieuwe kansen voor het uitbreiden van campagnes. Een aanrader & aanwinst voor elk bedrijf dat verder wilt groeien op het gebied van Google Ads & meer.
Jasper de Waard SEA specialist Mobiel.nl

Benieuwd naar andere cases?