Case: Dirk van den Broek

Ontdek hoe onze samenwerking is verlopen en welke resultaten er zijn behaald.

30% maandelijkse groei

48% lagere kosten

368% stijging in CSR

Expertises

Search

Activiteiten
  • Opzetten van nieuwe campagnes
  • Uitbreiden van locaties
  • Optimaliseren van de campagne resultaten
Kwalitatief resultaat
  • Maandelijkse groei
  • Lagere kosten
  • Stijging in conversieratio
dirkvandenbroek-google-ads
Over Dirk van den Broek

Dirk van den Broek is van oorsprong een Amsterdamse supermarkt met inmiddels 120 filialen en 1,6 miljoen klanten per week. Bij Dirk werken meer dan 12.000 medewerkers elke dag goede service verlenen zonder poeha.

De Uitdaging

De uitdaging van Dirk van den Broek was de continue aanvoer van sollicitanten voor verschillende vestigingen tegen de juiste kosten. Google Ads was nog nooit ingezet door Dirk dus de samenwerking gold meteen als pilot voor het kanaal Google Ads. De functies welke structureel in de schijnwerper gezet moesten worden waren die van de caissières en vulploegmedewerker.

Oplossing

We zijn begonnen in Amsterdam met specifieke search campagnes voor elk profiel. Hierna zijn we opgeschaald naar meerdere locaties met bijpassende adcopy en om complete dekking en zichtbaarheid te hebben zijn we gaan werken met dynamische groepen.

Tijdens onze samenwerking hebben we bi-weekly contact gehad om de progressie te volgen. Belangrijk tijdens de evaluatiemomenten was de kwaliteit van sollicitanten zodat we deze op peil konden houden. 

Dit heeft geresulteerd in een maandelijkse groei in sollicitanten van 30% t.o.v. de eerdere maand. Uiteindelijk gerealiseerde groei is 164%. Door slimme biedstrategieen in te zetten hebben we tegelijkertijd de kosten per hire kunnen verlagen met 48%.

De Samenwerking

De samenwerking met het team van Dirk van den Broek ervaren wij als zeer fijn. Ondanks dat het een pilot betrof begreep het team snel welke KPI’s belangrijk zijn als het gaat om meten, wat ons werk voor Dirk ontzettend leuk maakt. Samen kunnen we maandelijks sparren over de uitbreidingskansen en de gaten vullen die er zijn ontstaan doordat er medewerkers waren weggegaan bij een specifieke vestiging. Hierdoor zijn we ook gegroeid van de initiële eerste locaties, naar meerdere dorpen en steden waar Dirk te vinden is.

Contact

Benieuwd naar andere cases?